Echinacea goed om griep te voorkomen
Echinacea purpurea, goed tegen griep. Met kamille.

Griep kunnen we voorkomen door
1 Gezonde darmflora. Weinig suikers en voeding met een hoge glycemische index eten. Niet te veel eten. Gefermenteerde producten zijn goed voor de darmflora. Een pluk zuurkool dagelijks (liefst biologische) en een theelepeltje natto (gefermenteerde soja) in een kopje heet water zorgen al voor een betere darmflora. Geen yakult ed. Eventueel pro biotica
Eet matig, niet te rijk. Na copieuze maaltijden, na kerst en oud- en nieuw, doe een paar sapdagen.

2 Eerder rust te nemen. Overbelast jezelf niet.

3 Vraag uw homeopaat om een griep preventie kuur. Met deze homeo profylaxe voor griep voorkomt u een groot deel van de griep. Deze methode is jaren toegepast en onderzocht door Isaac Golden, Australische arts en homeopaat.

Wat te doen als u de griep voelt opkomen?

4 Stop met eten. Op dat moment kan de darm het al niet meer verwerken. Alle extra eten dat we nemen zonder dat we echt lichamelijke honger hebben zorgt voor meer slijmproduktie. Het vertraagt en vermindert de afvoer van schadelijke bacteriën in de darm.
5 Ga pas weer eten als u echt lichamelijk trek heeft, honger voelt. Te vaak eten we vanuit de prikkel om een verstandelijke behoefte aan iets lekkers eten te bevredigen.

aspirine

6 Neem geen koortsonderdrukkende middelen als aspirine ed. (bijwerkingen daarvan zijn onder andere maag- en darmbloedingen). Koorts is een natuurlijke manier om virussen de baas te kunnen. Onderdruk dit niet. Mocht de koorts boven de 40 komen, neem dan snel contact met de huisarts op. Een griep doormaken kan heel verfrissend werken. Als iemand al jaren geen griep heeft dan is dat vaak een teken van een verminderde vitaliteit. Het lichaam kan niet meer koortsen. Versterking van het immuunsysteem is van belang.
7 Drink voldoende. Minstens 2 l water. Maar kruidenthee is nog beter. Kamille thee is verzachtend voor maag en darm. Het werkt beschermend op de maag-en darmslijmvliezen en het ontspant maag en darm. Als u geen koorts krijgt maar de griep zet niet echt door: neem vlier- of lindebloesemthee. Dat wekt de koorts op op een milde manier.
8 Als je echt vitaal bent dan kun je ook het immuunsysteem een boost geven door hydrotherapie. De echte Duitse hydrotherapeuten werkten wel met deze methode, als je voelt dat er een griep aan komt:
Douche, droog je niet af. Doe ondergoed en drie lagen kleren aan. Pak je in met muts en handschoenen en ga flink snel wandelen tot je lichaam droog is. Dit mag je alleen doen als je een sterke constitutie hebt.
9 Echinacea druppels gebruiken versterkt de weerstand ook. Neem maximaal 6 weken lang 2 x 15 druppels per dag. Daarna minimaal een week dit onderbreken, vanwege gewenning.
10 U kunt allerlei immuun-versterkende orthomoleculaire middelen gebruiken. Zoals vitamine C. Als je voelt dat er griep komt en als de griep er is kun je de dosis verhogen tot 4 gram per dag. Zo gauw het te veel is gooit het lichaam het er uit door diarree. Als dat gebeurt dan moet je de dosis verlagen tot de diarree weg is. Te veel vitamine C kan verder geen schade aanrichten.

Latest posts by admin (see all)

GEEN REACTIES