Coaching nlp

Coaching, wat is dat? Hoe gaat dat?

Wij coachen mensen die hele concrete of abstractere doelen of hulpvragen hebben. Het begint met de hulpvraag. Voorbeelden van vragen die mensen ons stelden zijn:
– Ik wil weer plezier in mijn werk krijgen
– Ik krijg mijn eigen bedrijf niet van de grond, wat moet ik doen
– Ik ben 55, vermogend, leuke partner, maar ik heb geen plezier, geen doel, ervaar geen zin
– Ik kan een jeugdtrauma niet loslaten
– Hoe kom ik van mijn faalangst af
– Hoe kom ik bij mijn gevoel?
– Wat is mijn levensdoel? Ik wil mijn eigen pad vinden?
– Hoe laad ik mij op?

De basis is heel goed luisteren naar de vraag, de omschrijving van de situatie waarin iemand vastzit. In de vraag zit het antwoord ook. Daarna stemmen we de aanpak geheel af op de persoon. Sommigen willen vooral hun verhaal kwijt. Anderen zeggen: praten heb ik bij de psycholoog al gedaan, dan kom ik weer in mijn denken. We hebben veel verschillende coachingswijzen.
Frans is onder andere NLP master. Hij werkt veel met NLP. Maar ook met visualisaties, aandachtsbewustzijn (stilstaan bij het ongewenste gevoel en van daar uit oplossingen laten komen). Er zijn een aantal patronen die ten grondslag liggen aan niet slagen, je ongelukkig voelen, telkens het zelfde meemaken. Zo helpen we mensen op weg naar zelfacceptatie, van jezelf houden en accepteren.
Veel klachten kun je ook verbinden met de Chakra’s. Chakra zijn energieuitwisselingsplaatsen op het lichaam. We kennen 7 hoofdchakra’s. Van de stuit tot de kruin. Bij ieder chakra horen fysieke, maar vooral ook mentaal – emotionele verschijnselen. Door een chakra behandeling en/of door oefeningen kunnen de chakra’s versterkt worden en krijgen mensen handvaten om zelf aan de slag te gaan.

MentalPress

MentalPress