UA-68103984-1
maandag, augustus 20, 2018
Wijbrand de Geeststraat 36
8921 am Leeuwarden

Frans van Rooijen

Homeopaat, coach en natuurgeneeskundige, dat ben ik nu. Op mijn dertigste was ik journalist en ik schreef veel voor de Woonbond over huisvesting en over milieuzaken. Vaak moest ik artikelen schrijven tegen het overheidsbeleid. Dat stond me op een gegeven moment zo tegen dat ik besloot me bezig te gaan houden met werk waarin ik scheppend en dienend bezig kon zijn, waarin ik ergens voor ben. Ik liep vast in mijn werk en had 6 weken migraine. Haptonomie en homeopathie hielpen mij van mijn klachten af nadat ik had besloten het roer om te gooien. Bij „toeval” kwam er iemand langs die zei: „ik ga natuurgeneeskunde en homeopathie studeren.” Tsjak. Dat was het. 

Academie voor natuurgeneeskunde Hilversum

Een week later stond ik ingeschreven en kort daarna verhuisde ik. Ik deed de vierjarige dagopleiding Klassieke homeopathie, natuurgeneeskunde, alternatieve voeding, kruidengeneeskunde, acupunctuur en kruiden. In alle vakken studeerde ik af. Met een jong gezin er naast was dat een hele klus. Toch genoot ik ieder uur. Ik heb er geen dag spijt van gehad. Al snel specialiseerde ik me in klassieke homeopathie. Ik hoorde in de lessen succesverhalen van docenten, zag videocases van genezen patiënten. Zou het bij mij ook werken?

Mijn eerste patiente

Mijn eerste patiente was schoonmaakster in  de Amsterdamse horeca. Een heel lieve, open vrouw met enkele stevige angsten. Straatvrees in het donker. Daar kwam ze voor. Ze had ook vrees tussen grote mensenmassa’s. En ze was moe. Ik gaf haar het middel Phosfor. Een middel voor open mensen, die heel meelevend zijn, bang in het donker zijn, hartelijk en vanuit het hart levend, zo snel ontvlambaar als die stof die de eerste fotograven gebruikten om even een lichtflits te hebben (dat deden ze met fosfor). Phosfor mensen geven hun energie snel weg. Zijn zeer open.  Er stond wat druk op want ze ging s nachts met een taxi naar huis van haar werk, vanwege de angst. Maar ze kon dat niet meer betalen en dreigde haar baan te verliezen. Zou homeopathie die ik voorschreef echt werken? Kon ik het goede middel vinden?

Een maand later kwam ze terug. Stralend. Ze fietste s nachts weer door de stad, ze was voor het eerst in tientallen jaren naar een popconcert geweest. Ik wist niet wat ik zag. Twee van die kleine korreltjes. 

Duizenden consulten verder

Nu ben ik duizenden consulten verder. En ik ben getuige geweest van zoveel mooie genezingen. Niet altijd lukt het, maar toch wel gemiddeld wordt meer dan 2 van de 3 mensen beter. Nog wekelijks verbaas ik me over de genezende werking van homeopathie. 

Aanvullende therapieën

Omdat ik ik door studie en ervaring aan den lijve weet dat je genezing kunt versnellen en verdiepen door:

 • Inzicht in: waarom heb ik deze klachten
 • Je instelling te veranderen van balen van je klacht naar je open stellen voor gezondheid
 • Gezonde voeding 
 • Bewust leven, oefeningen doen, 
 • Energetische therapieën
 • Inzicht in onderbewuste processen en keuzes, kennis van de valkuilen van ons gelijkhebberige denken

heb ik me de afgelopen tientallen jaren verdiept in veel aanvullende therapieën, waarvan ik er een aantal nog toepas

Aanvullende therapie

 • Reiki en chakra healing. Energetische therapie om energetisch op te laden en door processen heen te komen
 • NLP coaching. Neuro Linguistisch Programmeren. Om zonder ellenlange gesprekken en zonder veel graven in het verleden trauma’s en belemmerende overtuigingen te overkomen. 
 • Voedingsadvies. Te veel, onmatig, slecht, eenzijdig voedsel veroorzaakt een slechte spijsvertering, de bron, volgens de natuurgeneeskunde van veel klachten. Van vermoeidheid, huidklachten en benauwdheid tot spier- en gewrichtsklachten.
 • Spiritualiteit, het ervaren van van en geloven in dat er meer is dan dat wat we met de zintuigen waarnemen, is een voedende bron gebleken
 • Mindfullness en meditatie, voor de rust, de focus en om bij jezelf te komen. 

Ik bleef altijd journalist, zo ben ik al jaren hoofdredacteur van het vakblad van klassiek homeopaten, Dynamis. Voor dit blad bezoek ik nascholingen, volg ik cursussen bij beroemde homeopaten over de hele wereld. Zo ben ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Want al is homeopathie al meer dan 200 jaar oud, het is de laatste 25 jaar erg in ontwikkeling. De homeopathie heeft antwoorden op eigentijdse ziekten als kanker, burn out, autisme, geremde ontwikkeling na vaccinaties

Cv

Geboren Naaldwijk 1956

Journalist, freelancer, vanaf 1985

Getrouwd, 2 volwassen kinderen

Opleidingen

Atheneum A

Universitaire studie Nederlands (Leiden)

1990 afgestudeerd Academie voor Natuurgeneeskunde Hilversum

1986 Reiki master

1997 NLP master

1997 Nei coach

2012 3 jarige opleiding Chakra healing

Twintig jaar lang heel veel nascholingen op het gebied van klassieke homeopathie

De meest belangrijke:

– Banerji protocols, de manier waarop twee Indiase homeopaten met homeopathie allerlei reguliere ziekten genezen, tot aan hersentumoren toe.

– 2011 – 2015 Homeopathic Detox. Met homeopathie de negatieve effecten van gifstoffen, vaccinaties, reguliere medicijnen wegwerken, waardoor klachten niet meer terugkeren.

Hobbies

Zeilen, Frankrijk, biljarten, lezen, klassieke muziek, jazz, folk, reizen, bootjes, klassieke auto’s, schilderen, klussen, schrijven.

Mijn grootste hobby is verhalen vertellen en luisteren naar verhalen. Daarom hebben journalistiek en coach/therapeut zijn veel overeenkomsten. In beide gevallen is luisteren en vragen stellen heel belangrijk. Dan volgt de analyse, tot de kern komen. In het ene geval geef je een artikel terug in het andere een therapie.

Gezondheidsgeschiedenis

Ik heb te maken gehad met complexe ouders, een burnout, een ingewikkelde scheiding, depressie, whiplash en fysieke ongemakken. Homeopathie soms aangevuld met andere therapieën hielp me er van af. Sterker nog ik kwam er altijd sterker en positiever uit. Ik verwierf meer inzicht in mezelf. Dit maakt dat ik, regelmatig als ervaringsdeskundige me sterk in kan leven in de problematiek van mensen, de fasen ken waar ze doorheen gaan en bovenal: weet dat je kunt genezen.