Gastenboek Homeopathie detox coaching

Feedback op ons werk en deze site stellen we op prijs.

Bent u of is uw kind behandeld door Frans van Rooijen of Sjoukje Koopmans: deel uw ervaringen.
Dat kan ook zonder emailadres achter te laten, alleen met een (voor-) naam.

cropped-Sjoukje_visitekaartje-3_pdf-1.jpg

Over de behandeling: Meld de klacht/klachten waarmee u kwam, hoe lang u het al had. De behandeling, aantal consulten en het resultaat svp.
Over de website: Laat ons weten welk soort informatie u mist, onjuist vindt, waar u meer over wilt weten etc.

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 54.198.3.15 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
7 berichten.
Ingrid 31 j Ingrid 31 j schreef op juli 25, 2016 om 9:13 am:
Na de derde griep in 5 maanden raadpleegde ik Frans van Rooijen. Daarnaast was ik stressgevoelig, had last van spanningshoofdpijn en beginnende RSI klachten. Behandelingen door anderen, mijn antroposofische huisarts noch shiatsubehadelingen hielpen mij. Ik kreeg van van Rooijen homeopathie en we hadden intensieve gesprekken, o.a. over mijn stressgevoeligheid, mijn geringe weerstand etc.. Tijdens de behandelingen kreeg ik nog enkele keren forse griep en verkoudheid. Enkele weken na het tweede homeopatisch middel kreeg ik op het werk een conflict.Ik besloot het er dit keer niet bij te laten zitten. Ik dacht een avond koortsachtig na en kwam met een oplossing die voor iedereen acceptabel was. `ik voelde me weer kapitein op mijn eigen schip. Voelde me mentaal en fysiek sterk. Ik werd me bewust van mijn eigen kracht. Kon makkelijker grenzen stellen en werd optimistischer. Een maand na deze ommekeer ben ik nog steeds veel positiever. Ook het eczeem aan mijn voet is verdwenen. Ik ben er achter dat mijn weerstandproblemen een relatie hadden met het feit dat ik als kind te weinig weerstand had tegen overheersende anderen.
Sjoukje Been Sjoukje Been schreef op juli 25, 2016 om 9:02 am:
Ik had al een jaar pijn, vermoeidheid en spijsverteringsproblemen. De huisarts kon er niets mee en zei dat het psychisch was. Ik twijfelde daaraan en raadpleegde Frans van Rooijen. Na een uitgebreide anamnese en irisdiagnose stelde hij dat er een sterke vervuiling vanuit mijn darm was. Ik had een opgeblazen gevoel, trage stoelgang, gasvorming, oprispingen, de hele dag buikpijn, krampen, was erg moe, had jicht, een schouderontsteking, spierpijnen en een grieperig gevoel. Van Rooijen zette mij op een basisch dieet en gaf me enkele homeopatische middelen. Na een paar weken had ik 70% meer energie. De klachten verminderden 50%. Een week nadat ik een darmpreparaat dat van Rooijen had voorgeschreven ging gebruiken verdwenen mijn klachten vrijwel helemaal. Mijn energie werd weer top.Ook nevenklachten als hoofdpijn, exceem, spierklachten, oorsuizen, jicht heb ik daarna nooit meer gehad. Het is nu 15 jaar geleden. Sjoukje Been
Dukke Dukke schreef op juli 13, 2016 om 12:41 pm:
4 jaar geleden na een omweg bij Frans terecht gekomen met mijn kleindochter. Op basisschool getest op dyslexie en daar kwam uit dat ze ook ADD heeft. Op het vervolgonderwijs werd dit een probleem ivm concentratie en drukte in haar hoofd. Van reguliere medicijnen kreeg ze een gigantische rebound waar ze zelf helemaal gek van werd en zo bij Frans terecht gekomen. Begonnen meteen paar kleine korreltjes met al een geweldig resultaat, en een blije kleindochter. Ze vroeg ook vaak zelf of het al weer tijd was voor haar korreltje. Daaruit konden wij ook concluderen dat ze zich steeds beter voelde. Bij volgende bezoeken werden steeds nieuwe dingen verstrekt, waar ze ook goed op reageerde. Omdat ze dit jaar examen moest doen nog weer wat nieuws meegekregen in maart, met het resultaat dat ze geslaagd is met maar 1 onvoldoende, terwijl ze in het eerste jaar het advies kreeg om af te stromen. Wij zullen nu ze naar het MBO gaat zeker Frans blijven bezoeken om haar ook door deze school heen te loodsen.
Dita Dita schreef op juli 7, 2016 om 9:10 pm:
Al ruim 20 jaar heb ik een zwelling van de schildklier ( multinodulair struma ) Daarnaast werkte hij te snel. In het ziekenhuis had ik de keus tussen een operatie waarbij de helft van de schildklier zou worden verwijderd met daarnaast medicatie voor het reguleren van de schildklier of een behandeling met radioactieve stoffen. Beide behandelingen stonden me tegen. De functie is d.m.v. een homeopatisch middel ( verkregen via een iriscopist ) binnen 3 maand genormaliseerd.De zwelling bleef en groeide langzaam. Jaarlijks ging ik voor controle naar de internist waarbij de functie en de groei in de gaten werden gehouden. Ieder jaar werd me verteld dat het uiteindelijk toch een operatie zou worden. En toen mijn luchtpijp in het gedrang kwam werd het penibel. De omvang was 12 cm. Ben op zoek gegaan naar een homeopaat in de buurt en kwam bij Frans van Rooijen terecht. Frans stelde héél veel vragen en kwam uiteindelijk met 2 homeopatische middelen die ik ben gaan innemen. Daarnaast heeft Frans mij een stukje muziek toegestuurd gecomponeerd door Peter Chappell. Deze muziek was speciaal voor struma gecomponeerd. Heel bijzonder vond ik dat. Dagelijks luisterde ik hierna met steeds oplopende herhaling. Die muziek ontroerde me. Al na een aantal maanden zag mijn omgeving dat de zwelling slonk. Mijn volgende controle bij de internist leverde op dat het inderdaad was geslonken en na nog een jaar constateerde de arts een halvering van de zwelling (6 cm). Daardoor was het niet meer nodig operatief in te grijpen. Onlangs ben ik weer voor controle geweest en heeft de internist gezegd dat ook de jaarlijkse controles niet meer nodig zijn. Ik ben natuurlijk heel blij dat het niet tot een operatie heeft hoeven komen met alle risico's van dien en misschien levenslang chemische pillen slikken.
C.H.Glim C.H.Glim schreef op juli 7, 2016 om 5:49 am:
Ik ga nooit naar een dokter vanwege slechte ervaringen met bijwerkingen van medicijnen. Ik kom al jaren bij Frans om behandeld te worden voor diverse ziektes variërend van een hevige verkoudheid tot een depressie en niersteen. De resultaten zijn altijd verbluffend, ook is onze jongste dochter in het verleden (18 jaar geleden) behandeld bij Frans voor migraine met goed resultaat zij was binnen een paar maanden vrij van migraine, de behandelend kinderarts stond voor een raadsel. Volgens hem had ze een erfelijke nierafwijking waar niets aan te doen was. Na een middel van Frans waren haar urine en bloedwaarden normaal. De uroloog kon het niet begrijpen. 'Wat heb je de afgelopen maand gedaan?, voreg hij. "Naar de homeopaat geweest." "Dat kan het niet zijn, " zei hij. "Wat nog meer?" "Gisteren heb ik geschaatst." "Laten we het er maar op houden dat het daarvan komt.", zei hij. Vanwege deze resultaten kan ik een homeopathisch consult bij Frans aanbevelen.
N B N B schreef op juni 16, 2016 om 8:37 am:
Achtergrond en aanpak te hoog cholesterolgehalte. Ik ben een vrouw van 54 jaar (maart 1958) Naar mijn idee ben ik erfelijk belast met een te hoog cholesterolgehalte. Ik heb 2 oudere broers van 65 en 63 en een zus van 61. Beide broers gebruiken cholesterol verlagers. Mijn zus heeft een tenger postuur en heeft zich ondanks de te hoge cholesterolspiegels in de familie haar tot dusver niet laten prikken. Mijn lengte 1.76 en rond de 66 kg. Gewicht is wel hoger geweest. In de herfst van 2010 heb ik meegedaan aan een fitheidstest in de gemeente Tytsjerksteradiel. Na de uitslag van de vingerprik met een te hoog cholesterolgehalte ben ik verwezen naar de huisarts. Uitslag bloedonderzoek: cholesterol: 7.3 => HDL 2.44 en LDL 4.4 Op advies van de huisarts probeer ik mijn eetpatroon aan te passen. 2011 De fitheidstest van de gemeente Tytsjerksteradiel wordt nu in het voorjaar georganiseerd. Totaal cholesterol met de vingerprik was 7.1. Was in mijn ogen een positieve ontwikkeling. Najaar 2011 bloedonderzoek: totaal cholesterol nu 7.5 HDL 2.21 en LDL 4.9. Het gaat de verkeerde kant weer op. Op advies van de huisarts start ik in november 2011 met Simvastatine 10 mg 1 x per dag. In de maand december 2011 krijg ik langzamerhand een naar gevoel in de benen, een soort spierpijn. In begin 2012 krijg ik plotseling een oogontsteking waar ik een antibioticazalf voor gekregen heb. Ik heb de klachten in verband gebracht met de Simvastatine. In overleg met de huisarts kon ik tijdelijk even stoppen met de Simvastatine, om te onderzoeken welk resultaat dit op mijn lichaam heeft. De spierklachten en de oogontsteking verdwenen. Dit was voor mij het keerpunt om een homeopaat te zoeken en vervolgens heb ik consulten bij Frans van Rooijen gehad. In januari 2012 een consult bij Frans van Rooijen. Na een intake gesprek ben ik gestart met homeopatische middelen en een detoxkuur en een multivitamine die voor mij besteld is. Daarnaast het eten aanpassen: minder koekjes, gebak, meer groente, minder brood en aardappelen dan gewoonlijk. Eind maart 2012 een nieuw consult. Cholesterol waarde 7.5 HDL is iets gezakt naar 2.21 en LDL was naar 4.6 gezakt. De medicatie is aangepast. Gestart met 2 x p/d de geadviseerde vitaminen en mineralen. De Chlorarest was vlgn mij nog 1 tablet p/d. De andere medicatie is gestopt. In de loop van april 2012 wederom een fitheidstest bij de gemeente Tytsjerksteradiel. De cholesterol was prima. De test was om 17:00 uur ’s middags en ik had rond 16:00 uur 2 koekjes gehad. Wel de bloedsuiker was 9.7. Na de inspanning weer gedaald naar 5.7. Eind mei 2012 mijn bloed laten prikken. Er waren geen bijzonderheden met mijn glucose. De cholesterol was behoorlijk gedaald. Totaal 5.1 => HDL 2.24 LDL 2.5. De vitaminen en mineralen heb ik naar 1 x per dag verminderd en met de Chlorarest ben ik gestopt. Oktober 2012 bloed laten prikken. Cholesterol 6.1=> HDL 2.45 en LDL 3.4. Naar aanleiding van een artikel in Frontier waar ik een kopie van meezend, is een cholesterol van rond de 6.5 prima. Tevens heb ik naar aanleiding van het artikel in Frontier mijn homocysteinegehalte en vitamine D laten prikken. Homocysteïne was 7.9 . Dit is te hoog en vraagt nog aandacht. Ik ga nu op zoek naar een multivitamine waarbij de vitamine B 12 uit methylcobalamine bestaat. Op 16 november 2012 een consult bij Frans van Rooijen. Er is tevredenheid over de waarden. We hebben veel gepraat over voeding en aanvullende info uit boeken. Het hoge glucosegehalte duidt op een lichte vorm van hypoglyceamie . Dit geeft aan dat ik bloedsuikerschommelingen heb. Ik moet met name voeding nemen die langzaam de voedingstoffen afgeven. Mijn plan is dat ik 2 x per jaar mijn bloed laat onderzoeken. Ik blijf de medicatie gebruiken zoals deze eind mei 2012 is ingezet. En ik kan naar behoefte weer een consult bij Frans van Rooijen vragen.
Vera Vera schreef op juni 16, 2016 om 8:19 am:
Sinds januari heb ik last van benauwdheid die maar niet overgaat. Volgens de huisarts kwam dit door de griep, een bijholteontsteking, vervolgens een longontsteking etc. Heb meerdere antibiotica kuren gekregen en uiteindelijk zelfs Salbutamol (inhalatiemiddel, vaak gebruikt bij astma e.d.) maar écht beter werd het niet. Daarna dacht de huisarts dat ik wellicht allergisch was voor pollen of zelfs mijn eigen huisdieren (katten), maar uit de bloedtest bleek dit niet het geval. De huisarts zei dat het vanzelf wel over zou gaan, maar ik vond 5 maanden benauwdheid toch wel een probleem waar wel iets aan gedaan moet worden. Een paar weken geleden heb ik daarom op advies van een vriendin, wiens vriend een hele goede ervaring had gehad (ook luchtwegen-gerelateerde klachten), een afspraak gemaakt bij Frans. Tijdens het consult hebben we oa. mijn medische historie van de afgelopen tijd doorgenomen. Frans keek veel verder terug dan de huisarts en stelde dat de antibiotica-kuur die ik heb gekregen voor een blaasontsteking, eind 2015, waarschijnlijk al de eerste aanleiding is. Meteen na een antibiotica kuur krijg ik blijkbaar altijd meteen een vaginale schimmelinfectie. Het blijkt namelijk zo te zijn dat het lichaam reageert op antibiotica met schimmels, en dat gebeurt eigenlijk overal waar slijmvliezen te vinden zijn: mond, geslachtsdelen, darmen, maar dus zeker ook de luchtwegen. Dit is eigenlijk erg logisch en het verklaarde een hoop! Ik kreeg daarom een constitutiemiddel, twee detox-kuren (om het lichaam weer te zuiveren van alle antibiotica die ik heb gehad) en heb de salbutamol links laten liggen en het resultaat is dat ik me langzaamaan minder benauwd begin te voelen. Ik moet er wel bij zeggen dat ik rook, en dat helpt natuurlijk niet als je last hebt van je luchtwegen, dus als ik iets teveel heb gerookt merk ik het uiteraard nog wel. Bovendien is de conditie natuurlijk wat verminderd (minder lucht = minder (zin in) fysieke inspanning = slechtere conditie) dus ook deze moet natuurlijk wel weer wat worden opgebouwd, maar ik heb de afgelopen tijd alweer meerdere malen (intensief) gesport en dit gaat al stukken beter! Ben nu nog niet eens halverwege de 8-weekse kuur en heb de Salbutamol al weken niet aangeraakt. Het gaat dus de goede kant op! Dit was mijn eerste ervaring met homeopathie en ik ben eerlijk gezegd wel overtuigd! Een homeopaat kijkt veel verder dan de huisarts en neemt andere factoren mee in de analyse en diagnose van je klachten. Voor mij was het zeker de moeite waard!
Admin-antwoord door: admin
beste Vera Het ga je goed. Mooi dat het na een consult al zoveel beter gaat. hartelijke groet Frans