Griep steekt meestal vanaf eind van de herfst en gedurende de winter de kop op. Je kunt op een natuurlijke manier griep voorkomen en sneller genezen met homeopathie en natuurlijke middelen.

Wat is griep?

In de volksmond spreken we van griep bij koorts, slapte, hoesten, niezen, soms spierpijn, buikpijn, hoofdpijn, misselijkheid of diarree. Als iemand echt dagenlang het bed wil houden dus. Is er alleen snot en slijm en hoesten dan spreken we van verkoudheid.
Er zin luchtwegvirussen die gepaard gaan met keelpijn, hoesten, snotteren en mogelijk ook wat spierpijnen.
Ook kan een buikgriep voorkomen door iets verkeerds te eten, bij een forse buikgriep kan zelfs een salmonella of campylobacterinfectie voorkomen. Bij kinderen bestaat er het RS virus. Ieder jaar doen zich golven van griep voor waardoor tienduizenden een aantal dagen tot tien dagen niet kunnen werken.

Virologen spreken van griep als er een influenzavirus is, gewone mensen spreken op basis van het ziektebeeld van griep of een griepje.

Griep in een natuurgeneeskundige context

Griep doet zich meestal voor als
– we te weinig rust nemen. De natuur dwingt ons tot iets dat we zelf onvoldoende doen. Luister naar het lichaam dus.
– we te veel, te rijk of verkeerd eten. Zeker in de decembermaand eten veel mensen te veel suikers, te vet en te veel. De darmflora raken uit balans, het is de darm te veel.
Van de roepert tot de poepert vinden we slijmvlies. (van de mond, de maag, de dunne en de dikke darm tot de anus). Meer dan 80 % van de KNO klachten komt vanuit de darm. Als de darm onvoldoende goed functioneert dan wordt er vaak reflexmatig, op een andere plaats in het lichaam in het slijmvlies slijm geproduceerd. Dit leidt tot snot, fluimen, rochelen, holtes die vol zitten.

Vaccinatie

In Nederland worden met name mensen boven de 60 en enkele risicogroepen, zoals mensen met hart en vaatziekten, longziekten en diabetes gevaccineerd. Met een cocktail van virussen van het vorige jaar. Steeds meer huisartsen staan hier kritisch tegenover. Het effect wordt betwist. Vaccinatie is geen absolute bescherming.
Lees een kritisch artikel over wat er in de prik zit en de twijfels rondom effectiviteit http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/vaccinaties-gezondheid/een-griepprik-daar-zit-wat-in-daar-zit-dit-in/
Vijf miljoen mensen worden uitgenodigd een griepprik te halen. 3,5 miljoen mensen doen dit. Het aantal daalt omdat burgers er steeds minder in geloven.

Antibiotica

Antibiotica werken op bacteriën, niet op virussen. Daarnaast zorgen middelen met deze veelzeggende naam (tegen het leven) er voor dat gezonde darmbacteriën afsterven.

Is griep gevaarlijk?

Over het algemeen is griep niet gevaarlijk. Er is een kleine kans bij verzwakte mensen op longontsteking en ontsteking van het hartzakje. Hierbij zijn bacteriën betrokken. Er overlijden enkele honderden mensen per jaar in Nederland aan de griep, zegt men. De vraag is gerechtvaardigd waarom virologen zich zo druk maken over griep, deels waarschijnlijk omdat er grote financiële belangen op het spel staan. Tegen influenza bestaan inentingen. Verder speelt mogelijk de herinnering aan de beruchte Spaanse griep uit 1918-1919 een rol. Die griep veroorzaakte in Europa miljoenen slachtoffers en mede daardoor heeft griep de naam gekregen gevaarlijk te zijn. Het afgelopen decennium was er een keer een enorme paniek rondom het mogelijke mexicaanse virus. Er werd collectieve angst aangepraat. Achteraf stelde het niets voor. Het vogelgriepvirus had, met name in Azie wel slachtoffers gemaakt.

Therapie: “griep” wordt veroorzaakt door een virus, dat betekent dat antibiotica niet werkzaam kunnen zijn. Ook het effect van virusremmers is matig ook al propageert de farmaceutische industrie het gebruik ervan met enthousiasme.

Latest posts by admin (see all)

GEEN REACTIES