Ziektestadia indeling volgens natuurgeneeskunde, dr Reckeweg

Ziekten kun je indelen naar soort en mate van ernst, volgens natuurgeneeskundige principes. De Duitse arts Dr Hans Reckeweg deed dit.

Hij onderscheidde 6 fasen. Waarbij de eerste fase de uitscheidingsfase (humorale fase) is. Het lichaam reageert op een oorzaak van binnenuit of van buiten (verkeerde voeding, kou, roken, gifstoffen etc) met een verhoogde uitscheiding van zweet, slijm, diarree of urine. Als dit onvoldoende werkt, dan gaat het lichaam afvalstoffen die het niet kan verwerken vastleggen. Dit geeft bepaalde klachten. Bij klachten in fase 1, 2 en 3 is er nog sprake van een omkeerbaar proces, het lichaam neigt naar spontane genezing. Als we voorbij de “Biologische Schnitt” zijn (na fase 3), komt het lichaam in de Depositie/Degeneratiefase, fase 4,5 en 6. Dan is er sprake van weefselverlies, verandering van weefsel, degeneratie en uiteindelijk nieuwvormingen (kanker) ed. Is iemand in fase 4 of hoger belandt dan kan alleen ingrijpende natuurlijke therapie, In onze ogen homeopathische detox ed, zorgen voor herstel naar een fase 3, 2 of 1.

Uitscheidingsreaktie Genezings-uitscheiding

Zo bezien is de reactie op een natuurlijke geneeswijze waarbij eerst meer snot, slijm, sterker geurende urine ed komt te verklaren en te duiden als een genezingsreactie.

Klink op de onderstaande afbeelding, rechtsboven kunt u deze vergroten en verkleinen

 

Latest posts by admin (see all)

GEEN REACTIES